Mentale kracht en concentratie

Ken je dat? Onrust in je hoofd, je lijf en dat je het idee hebt dat het allemaal maar doordraait en doordraait? En je zelfs dòl wordt van jezelf? En je omgeving van jou? Stress, een opgejaagd gevoel, opvliegers? En soms zo erg dat het lichamelijke klachten oplevert als hoofdpijn of rugpijn? Laatst sprak ik er met iemand over en vertelde dat ze het zelf kan stoppen. De vraag die er op volgde: “Hoe dan?” Ik kan het je wel vertellen… en laten ervaren… en leren… zodat en je daarmee je mentale kracht en concentratie vergroot.

Wil jij ook weten hoe je kunt ontspannen, ontstressen en het lawaai in je hoofd kunt verminderen?

Een diepe meditatieve staat kan helpen… in feite helpt het je zo veel dat je op gemakkelijke wijze en moeiteloos je eigen hypnotische staat creëert.

En daarmee is het mogelijk in slechts enkele sessies je oude gewoontes, flarden van gedachtes en angsten in slechts enkele sessies te dumpen…

Het is best makkelijk!

Meditatie en hypnose worden al duizenden jaren toegepast. Van oorsprong is het bedoeld  de heilige en mystieke krachten van het leven te begrijpen. Tegenwoordig wordt meditatie gedaan voor ontspanning en stressvermindering, terwijl met hypnose meer specifieke gebieden aangepakt worden.

Meditatie wordt beschouwd als een vorm van geest- en lichaams complementaire geneeskunde, die een diepe staat van ontspanning en een rustige, heldere geest produceert. Tijdens de meditatie focus je je aandacht en verminder je je verwarrende gedachtenstroom die in je geest ronddoolt en stress veroorzaakt. Dit proces resulteert in een beter fysiek en emotioneel welzijn. Je vergroot je bewustzijn.

Wat doet meditatie?

Meditatie geeft je een gevoel van rust, vrede en evenwicht wat zowel voordelen biedt voor je emotionele welzijn als je algehele gezondheid. En deze voordelen blijven voortduren nadat je meditatie sessie eindigt. Meditatie kan helpen met meer gemak je dag door te komen en kan zelfs verbetering brengen in klachten van bepaalde medische aandoeningen.

Wanneer je mediteert, ruim je de informatie-overload op die je gedurende de dag opbouwt en die bijdraagt aan stress, angst en vermoeidheid. Ik had laatst een klant die vertelde dat zelfs maar 5 minuten meditatie aanvoelde als de beste ervaring van rust sinds tijden.

De tijd staat stil wanneer je geniet van een geleide meditatie, maar het biedt heel veel meer dan een goede nachtrust!

De emotionele voordelen van meditatie zijn:

  • Het verkrijgen van een nieuw perspectief op stressvolle situaties
  • Toenemend zelfbewustzijn en de kracht van je geest
  • Focussen op het huidige moment en het opruimen van het lawaai in je hoofd
  • Vermindering van negatieve emoties en jezelf krachtiger voelen

Terwijl je geniet van je geleide meditatie:

  • Ben je ontspannen en rustig
  • Ervaar je een periode van rust en stilte
  • Laad je je op en verfris je je gedachten
  • Ontdek je gebieden van je onbewuste geest
  • Misschien droom je zelfs een beetje